Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Oktober 2017Untuk mendapatkan kemaskini terbaru bagi Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta 2018, sila ke https://www.ejawatan.com.my


3 Comments

Jawatan Kosong Pejabat Tanah Dan Galian Negeri Kelantan

Warganegara Malaysia yang berkelayakan dipelawa untuk memohon jawatan kosong di Pejabat Tanah Dan Galian Negeri Kelantan seperti berikut :
1. Penolong Pegawai Penguatkuasa

 

Jawatan Kosong Pejabat Tanah Dan Galian Negeri Kelantan
Pejabat Pengarah Tanah dan Galian Negeri Kelantan telah ditubuhkan pada tahun 1913. dan pada mulanya dikenali sebagai Pejabat Superitendent of Lands Kelantan. Pada mulanya pejabat ini berkongsi dengan Pejabat Tanah dan Jajahan Kota Bharu di Jalan Hospital.

Mulai pada tahun 1945, pejabat ini dikenali sebagai Pejabat Advisor of Land and Mines sehingga 1959. Seterusnya pada tahun 1970, pejabat ini dikenali sebagai Pejabat Commissioner of Lands and Mines sehingga tahun 1970. Mulai 1971 pejabat ini mula dikenali sebagai Pejabat Pengarah Tanah dan Galian sehinggalah hari ini.

Bidang kuasa pejabat ini meliputi seluruh negeri Kelantan yang mana ia berkeluasan 14 922 km persegi dan terbahagi kepada 10 jajahan iaitu Kota Bharu, Bachok, Pasir Puteh, Tumpat, Pasir Mas, Tanah Merah Machang, Kuala Krai, Jeli dan Gua Musang. Pada 5 Ogos 2010, pelancaran Jajahan Kecil Lojing telah disempurnakan oleh YMM Pemangku Raja Kelantan, Tengku Muhammad Faris Petra Ibni Sultan Ismail melengkapkan satu jajahan kecil yang baru.

Pejabat ini secara keseluruhannya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap pentadbiran tanah di negeri Kelantan.

 

Cara Memohon Jawatan Kosong Pejabat Tanah Dan Galian Negeri Kelantan

Pemohon yang berminat mengisi jawatan kosong Pejabat Tanah Dan Galian Negeri Kelantan perlu menghantar resume dan salinan sijil-sijil ke

Pejabat Pengarah Tanah Dan Galian Negeri Kelantan
Blok 3 Kompleks Kota Darul Naim.
15506 Kota Bharu Kelantan.

Jawatan Kosong Pejabat Tanah Dan Galian Negeri Kelantan

Jawatan Kosong Pejabat Tanah Dan Galian Negeri Kelantan

Tarikh tutup 18 Februari 2016

Comments

  1. Mencari kerja kosong admin clerk etc
    01129411852

  2. fifah

    looking for internship.i’m student in diploma in logistics and supply chain .intake : june ,tq

  3. Amirah

    Mencari kerja kosong,saya diploma pengurusan hartanah..kalau ada jawatan kosong boleh contact saya 011-17811127

Submit a Comment