Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Jawatan Kosong Tekun Nasional – 31 Oktober 2013

Warganegara Malaysia yang berkelayakan dipelawa untuk mengisi jawatan kosong di Tabung Ekonomi Kumpulan Usaha Niaga (Tekun Nasional) seperti berikut :

▶ Pengurus
▶ Eksekutif
▶ Pegawai Tekun

 

jawatan kosong tekun nasional
TEKUN Nasional telah diwujudkan hasil daripada resolusi Konvensyen Ekonomi Bumiputera Pulau Pinang pada tahun 1994 yang mencadangkan agar satu sistem penyaluran modal tambahan dengan mudah, cepat dan tidak membebankan dilaksanakan bagi mengatasi masalah akses usahawan kecil Bumiputera kepada pembiayaan perniagaan. Matlamat penubuhan TEKUN adalah untuk menyumbang usaha ke arah memperkasakan ekonomi bangsa Melayu & Bumiputera menerusi bidang keusahawanan. Peranan TEKUN adalah untuk menggalakkan penyertaan lebih ramai orang Melayu dan Bumiputera menceburi bidang perniagaan & keusahawanan menerusi kemudahan pembiayaan pinjaman serta khidmat sokongan yang disediakan.

Cara Memohon

Calon yang ingin memohon jawatan kosong Tekun Nasional, sila kemukan resume kepada Ketua Jabatan Pengurusan Sumber Manusia & Pembangunan Insan, Tekun Nasional menerusi email recruit@tekun.gov.my

TEKUN NASIONAL
Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani
No 2, Jalan Tasik Selatan 4,
Bandar Tasik Selatan,
57000 Kuala Lumpur.
Tel: 03-9058 8550 / 9058 8999
Faks: 03-90595777
Emel: mailbox@tekun.gov.my

 

Tarikh tutup permohonan ialah pada 31 Oktober 2013

Submit a Comment

Leave a Reply