Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta April 2018Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta April 2018. Kami telah senaraikan jawatan mengikut bulan bagi memudahkan pencari kerja menyemak jawatan kosong yang ditawarkan. Sila LIKE & SHARE dengan rakan-rakan anda jika info kerja kosong 2018/2019 kami bermanfaat. Semoga kita semua mendapat pekerjaan. Terima kasih


One Comment

Jawatan Kosong Juruteknik Komputer Majlis Daerah Kuala Pilah

Permohonan adalah dipelawa dari kalangan Warganegara Malaysia dan keutamaan diberi kepada rakyat Negeri Sembilan Darul Khusus yang berkelayakan dan berumur tidak kurang 18 Tahun pada tarikh iklan ditutup untuk mengisi jawatan kosong juruteknik komputer Majlis Daerah Kuala Pilah.

 

Nama Majikan : Majlis Daerah Kuala Pilah
Kategori : Kerajaan
Lokasi : Kuala Pilah

 

Mengenai Majikan Majlis Daerah Kuala Pilah

Awalnya, Majlis Daerah Kuala Pilah dikenali sebagai Majlis Bandaran Kuala Pilah (MBKP). Ditubuhkan pada bulan Februari 1957.MBKP dikategorikan sebagai Majlis Bandar bersama-sama dengan bandar-bandar kecil yang lain seperti; Rompin, Kg. Tengah, Tg, Ipoh, Padang Lebar, Juasseh, Batu Kikir, Jelai, Dangi, dan Sri Menanti. Dewan Kota Rompin dan lain-lain ditubuhkan pada 1937 selama pemisahan bandar Kuala Pilah dan dinamakan sebagai MBKP dari bandar-bandar kecil seperti Rompin Tg. Ipoh, Seri Menanti.

Kampung Tengah, Senaling, Dangi, Jelai, Batu Kikir, Padang Lebar, dan Juasseh dengan daerah lain disebut sebagai Majlis Bandar Rompin. Hal pentadbiran dikendalikan oleh Ahli Dewan yang dilantik oleh kerajaan, melalui pejabat Johol / Air Mawang Dewan Daerah Dewan ditubuhkan pada 1 Jun 1959 dengan 11 ahli dewan pentadbiran luas sekitar 30 hektar. Sebelum tahun 1962, semua anggota Dewan dilantik melalui pemilihan sesuai dengan Perkara 5 Dewan Tempatan Ordonansi 5, 1952. Selanjutnya, semua ahli dilantik oleh kerajaan.

Penstrukturan semula dari semua dewan menghasilkan pembentukan Dewan Daerah Kuala Pilah (MDKP), berkesan Jun 1980 berdasarkan peruntukan Sec. 10 (i) (a) Undang-undang 171 yang menetapkan bahawa semua pihak berkuasa tempatan akan dipimpin oleh Presiden atau Walikota.

logo majlis daerah kuala pilah

 

Syarat Kelayakan

SPM, Sijil Vokasional Malaysia

 

Info Gaji

Gaji dari RM1,377.00 – RM4,052.00

 

jawatan kosong juruteknik komputer

Iklan Jawatan Kosong Juruteknik Komputer

 

Cara Memohon Jawatan Kosong Juruteknik Komputer

Permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan borang yang boleh dimuat turun disini

Yang DiPertua,
Majlis Daerah Kuala Pilah
72009 Kuala Pilah,
Negeri Sembilan Darul Khusus.

Maklumat lanjut jawatan kosong Juruteknik Komputer Majlis Daerah Kuala Pilah boleh didapati disini.

Tarikh Tutup Permohonan ialah pada 6 Januari 2017

Comments

  1. AMMAR BIN MISRAN

    Assalamualaikum …Nama saya Ammar bin Misran hendak bertanya , saya seorang pelajar dari Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin (Perlis) akan menajalani latihan industri pada 21 November hingga 13 April 2017 ,Saya Mengambil jurusan Diploma information Technology (IT) .Adakah MDKP menyediakan latihan industri kepada pelajar seperti saya..? Jikalau terdapat kekosong dalam saya menjalan kan latihan industri saya berharap Tuan/Puan dapat menghubungi saya atau email bagi keterangan yang selanjut nya terima kasih..

    Nama :Ammar Bin Misran
    No Telephone : 0134587862
    Email : ammar.eip2020@gmail,com

Submit a Comment