Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta April 2018Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Julai 2018. Kami telah senaraikan jawatan mengikut bulan bagi memudahkan pencari kerja menyemak jawatan kosong yang ditawarkan. Sila LIKE & SHARE dengan rakan-rakan anda jika info kerja kosong 2018/2019 kami bermanfaat. Semoga kita semua mendapat pekerjaan. Terima kasih


No Comments

Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) – 25 September 2015

Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh iklan adalah dipelawa memohon jawatan-jawatan di Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) sebagaimana di bawah:
1. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi)

 

Logo-Kejora
KEJORA adalah salah sebuah agensi badan berkanun di bawah Kementerian Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah (KKLW) yang berfungsi sebagai agen Pembanguunan Wilayah bagi kawasan Tenggara Negeri Johor. Pembahagian wilayah meliputi 16% kawasan Negeri Johor dengan jumlah keluasan 300,111 hektar. Ianya terbahagi kepada 2 wilayah kecil iaitu Johor Tengah (149,009 hektar) dan Pengerang (151,356 hektar). Terletak di dua daerah iaitu Kota Tinggi (75%) dan Kluang (25%).

Menjadikan Wilayah KEJORA Makmur dan Sejahtera Pada Tahun 2020. Menerajui Pembangunan Wilayah Johor Tenggara Melalui Pemerkasaan Modal Insan dan Pemapanan Ekonomi Secara Strategik dan Berkesan. Objektif KEJORA berdasarkan kepada tiga objektif “Dasar Ekonomi Baru” iaitu mengurangkan ketidakseimbangan ekonomi, mewujudkan peluang-peluang pekerjaan dan mempercepatkan pertumbuhan ekonomi di Wilayah Johor Tenggara.

 

Cara Memohon

Permohonan hanya boleh dibuat melalui Laman Web KEJORA di alamat www.kejora.gov.my iaitu pada pautan e-Perjawatan atau di alamat http://eperjawatan.kejora.gov.my. Permohonan daripada pegawai yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan hendaklah membawa surat sokongan Ketua Jabatan masing-masing dengan melampirkan Laporan Sulit dan Penyata Perkhidmatan yang terkini semasa menghadiri temuduga. Maklumat lanjut jawatan kosong KEJORA boleh didapati disini.

Lembaga Kemajuan Johor Tenggara
Bangunan Ibu Pejabat KEJORA,
Jalan Dato’ Hj. Hassan Yunus,
81930 Bandar Penawar, Johor.

Tel : 07-8843000
Faks : 07-8221600
Talian Bebas Tol : 1-800-888620
E-Mel : kejora@kejora.gov.my
Laman Web : http://www.kejora.gov.my

Maklumat lanjut jawatan kosong KEJORA September 2015 boleh didapti disini.

Tarikh Tutup Permohonan : 25 September 2015

Submit a Comment