Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Oktober 2017Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Oktober 2017. Kami telah senaraikan jawatan mengikut bulan bagi memudahkan pencari kerja menyemak jawatan kosong yang ditawarkan. Sila LIKE & SHARE dengan rakan-rakan anda jika info kerja kosong 2017/2018 kami bermanfaat. Semoga kita semua mendapat pekerjaan. Terima kasih


No Comments

Jawatan Kosong Lembaga Pertubuhan Peladang Negeri Kelantan

Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) adalah sebuah badan berkanun di bawah Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia yang bertanggungjawab memajukan pergerakan Pertubuhan Peladang di seluruh negara mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan bermotivasi tinggi untuk mengisi jawatan-jawatan berikut: :

1. Pembantu Ehwal Ekonomi Gred E19
Taraf Jawatan : Kontrak (Azamtani)
Kekosongan : 1
Penempatan : LPP Negeri Kelantan
Jadual Gaji : RM 1,353.00
Kelayakan : Sijil Pelajaran Malaysia / Sijil Vokasional Malaysia

Jawatan Kosong Lembaga Pertubuhan Peladang Negeri Kelantan

Iklan Jawatan Kosong Lembaga Pertubuhan Peladang Negeri Kelantan

 

Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP)

Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) ditubuhkan pada 14 Februari tahun 1973 melalui penggubalan Akta LPP 1973 (Akta 110), Akta Lembaga Pertubuhan Peladang. Penubuhan LPP adalah bertujuan untuk memikul tanggungjawab membantu mempertingkat ekonomi dan sosial masyarakat tani di bawah satu badan yang berperanan khusus.

logo lpp 2016 lembaga pertubuhan peladang

Akta 109, Akta Pertubuhan Peladang 1973 pula digubal khusus untuk menyusun semula persatuan-persatuan peladang dan koperasi yang berasaskan pertanian. Di bawah Akta ini, persatuan-persatuan peladang dimansuhkan dan didaftar semula sebagai pertubuhan peladang, manakala koperasi yang berasaskan pertanian menjadi unit ahli kepada PP. Pada masa ini terdapat 1531 buah koperasi berasaskan pertanian dan 119 persatuan peladang yang berkhidmat untuk masyarakat tani di luar bandar.

 

Cara Memohon Jawatan Kosong Lembaga Pertubuhan Peladang Negeri Kelantan

Permohonan jawatan kosong Lembaga Pertubuhan Peladang Negeri Kelantan perlu menggunakan borang jawatan kosong boleh dimuat turun disini.

BAHAGIAN KHIDMAT PENGURUSAN
LEMBAGA PERTUBUHAN PELADANG
NO. 20, JALAN SULTAN SALAHUDDIN,
50480 KUALA LUMPUR.
(u.p : ENCIK SHAMSHUL BIN SAMIAN)

Borang permohonan jawatan dengan lengkap perlu disertakan bersama-sama salinan
kad pengenalan, salinan sijil kelahiran, salinan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), Sijil-sijil berkaitan dengan jawatan (yang diktiraf MQA), resume dan sekeping gambar berukuran
passport.

Tarikh Tutup Permohonan : 16 OGOS 2017 (Rabu)

Submit a Comment