Scroll to top

TopNo Comments

Jawatan Kosong DBKL September 2017 Dewan Bandaraya Kuala Lumpur

Permohonan adalah dipelawa daripada WARGANEGARA MALAYSIA yang berkelayakan bagi mengisi jawatan kosong DBKL September 2017 (Dewan Bandaraya Kuala Lumpur). Terdapat 2 jawatan kosong ditawarkan pada iklan pekerja sambilan harian (PSH) kali ini. Maklumat lanjut seperti berikut:

1. Pegawai Inventori Pokok
KADAR UPAH : * RM72.00 SEHARI
Kelayakan : Sijil Perhutanan Renjer Hutan / Diploma dalam bidang perhutanan

2. Kerani Operasi
KADAR UPAH : * RM54.00 SEHARI
Kelayakan : Sijil Pelajaran Malaysia

Jawatan Kosong DBKL September 2017

Iklan Jawatan Kosong DBKL September 2017


 

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL)

Daripada sebuah pekan kecil Kuala Lumpur telah menjadi Ibu Kota Negara dan sebuah bandar yang terbesar di Malaysia. Bandar Raya Kuala Lumpur kini menjadi penting dan menjalankan peranan dalam pelbagai bidang termasuk perniagaan, kewangan, pentadbiran, pendidikan, agama, kebudayaan dan sukan.

Hal ehwal perbandaran Kuala Lumpur ditadbirkan oleh satu perbadanan tunggal (corporation sole), sejak 1 April 1961 iaitu Pesuruhjaya Ibu Kota yang kemudian diubah kepada Datuk Bandar Kuala Lumpur apabila Kuala Lumpur dianugerahkan taraf Bandar Raya pada 1 Februari 1972.

Maklumat lanjut Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) boleh didapati disini.

 

Cara Memohon Jawatan Kosong DBKL September 2017

Kelayakan dan syarat permohonan jawatan kosong ini boleh didapati dengan melayari laman web rasmi Dewan Bandaraya Kuala Lumpur iaitu www.dbkl.gov.my dan permohonan hendaklah dikemukakan secara ONLINE SAHAJA dengan menggunakan Sistem ePengambilan DBKL (apps.dbkl.gov.my/epengambilan)

Tarikh Tutup Permohonan : 20 September 2017

Submit a Comment

Tinggalkan Jawapan

%d bloggers like this: