Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta April 2018Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Julai 2018. Kami telah senaraikan jawatan mengikut bulan bagi memudahkan pencari kerja menyemak jawatan kosong yang ditawarkan. Sila LIKE & SHARE dengan rakan-rakan anda jika info kerja kosong 2018/2019 kami bermanfaat. Semoga kita semua mendapat pekerjaan. Terima kasih


No Comments

Jawatan Kosong Pembantu Tadbir Perbadanan Pembangunan Kampong Bharu

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi mengisi Jawatan Kosong Pembantu Tadbir Perbadanan Pembangunan Kampong Bharu (PKB). Hanya satu jawatan yang ditawarkan oleh pihak PKB pada iklan jawatan kosong kali ini iaitu seperti berikut:

Pembantu Tadbir (Perkeranian/Oprerasi), N19
Status : Sambilan
Bilangan Kekosongan : 1
Penempatan : Seksyen Ekonomi, Bahagian Perancangan Pembangunan dan Ekonomi
Syarat Kelayakan : SPM
Gaji : RM54.00 sehari

Jawatan Kosong Pembantu Tadbir Perbadanan Pembangunan Kampong Bharu

Iklan Jawatan Kosong Pembantu Tadbir Perbadanan Pembangunan Kampong Bharu

 

Perbadanan Pembangunan Kampong Bharu (PKB)

Pelan Induk Terperinci Pembangunan Kampong Bharu (PITPKB) yang disediakan oleh Perbadanan Pembangunan Kampong Bharu (PKB) secara jelas menetapkan visi Kampong Bharu ialah untuk dibangunkan sebagai “Sebuah Pusat Kebudayaan Melayu dan Enklaf Aktiviti Ekonomi Baharu Bandaraya Kuala Lumpur” menjelang tahun 2035. Inisiatif strategik ini akan sentiasa menjadi fokus utama PKB dalam melaksanakan peranannya sebagai Agensi Penyelaras, Pemudah Cara dan Penggerak Utama pembangunan semula penempatan Melayu Kampong Bharu.

Sehingga penghujung tahun 2015, PKB sedang menyusun semula keutamaan kerja dengan memberikan komitmen tinggi untuk menyelesaikan masalah bayaran sumbangan kepada penduduk terlibat dengan tanah mendap di Kampong Pindah. Keduanya ialah untuk menyelesaikan isu berkaitan pemilikan tanah. Penyelesaian yang tuntas terhadap isu-isu ini amat penting kepada prestasi kerja PKB agar dapat menarik keyakinan rakan-rakan strategik dan penduduk Kampong Bharu kepada PKB sebagai sebuah perbadanan yang berwibawa dan efisien. Ia sekaligus dapat melicinkan perjalanan kerja PKB.

Maklumat lanjut Perbadanan Pembangunan Kampong Bharu (PKB) boleh didapati disini.

 

Cara Memohon Jawatan Kosong Pembantu Tadbir Perbadanan Pembangunan Kampong Bharu

Calon-calon yang berminat bolehlah mengemukakan dokumen-dokumen yang disahkan seperti berikut:
– Resume
– Salinan Sijil Kelahiran
– Salinan Kad Pengenalan
– Sailinan Sijil Berhenti Sekolah
– Salinan Sijil SPM/STPM/Diploma/Ijazah
– Sekeping gambar berukuran passport
– Salinan sijil-sijil ko-kurikulum

Ketua Pegawai Eksekutif
Perbadanan Pembangunan Kampong Bharu
Aras Bawah & Dua, Rumah Rohas,
Lot 61, Jalan Raja Abdullah, Kampong Bharu,
50300 Kuala Lumpur.

Pemohon hendaklah menulis nama jawatan yang dipohon pada penjuru kiri atas sampul surat. Hanya calon-calon yang layak selepas tapisan dan senarai pendek sahaja akan dipanggil untuk temuduga. Pemohon-pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh tutup hendaklah mengangap permohonan mereka tidak berjaya.

Tarikh Tutup Permohonan : 30 Jun 2017 (Jumaat)

Submit a Comment