Scroll to top

Top

No Comments

Jawatan Kosong Juruteknik Komputer Majlis Daerah Kuala Pilah

Permohonan adalah dipelawa dari kalangan Warganegara Malaysia dan keutamaan diberi kepada rakyat Negeri Sembilan Darul Khusus yang berkelayakan dan berumur tidak kurang 18 Tahun pada tarikh iklan ditutup untuk mengisi jawatan kosong juruteknik komputer Majlis Daerah Kuala Pilah.

 

Nama Majikan : Majlis Daerah Kuala Pilah
Kategori : Kerajaan
Lokasi : Kuala Pilah

 

Mengenai Majikan Majlis Daerah Kuala Pilah

Awalnya, Majlis Daerah Kuala Pilah dikenali sebagai Majlis Bandaran Kuala Pilah (MBKP). Ditubuhkan pada bulan Februari 1957.MBKP dikategorikan sebagai Majlis Bandar bersama-sama dengan bandar-bandar kecil yang lain seperti; Rompin, Kg. Tengah, Tg, Ipoh, Padang Lebar, Juasseh, Batu Kikir, Jelai, Dangi, dan Sri Menanti. Dewan Kota Rompin dan lain-lain ditubuhkan pada 1937 selama pemisahan bandar Kuala Pilah dan dinamakan sebagai MBKP dari bandar-bandar kecil seperti Rompin Tg. Ipoh, Seri Menanti.

Kampung Tengah, Senaling, Dangi, Jelai, Batu Kikir, Padang Lebar, dan Juasseh dengan daerah lain disebut sebagai Majlis Bandar Rompin. Hal pentadbiran dikendalikan oleh Ahli Dewan yang dilantik oleh kerajaan, melalui pejabat Johol / Air Mawang Dewan Daerah Dewan ditubuhkan pada 1 Jun 1959 dengan 11 ahli dewan pentadbiran luas sekitar 30 hektar. Sebelum tahun 1962, semua anggota Dewan dilantik melalui pemilihan sesuai dengan Perkara 5 Dewan Tempatan Ordonansi 5, 1952. Selanjutnya, semua ahli dilantik oleh kerajaan.

Penstrukturan semula dari semua dewan menghasilkan pembentukan Dewan Daerah Kuala Pilah (MDKP), berkesan Jun 1980 berdasarkan peruntukan Sec. 10 (i) (a) Undang-undang 171 yang menetapkan bahawa semua pihak berkuasa tempatan akan dipimpin oleh Presiden atau Walikota.

logo majlis daerah kuala pilah

 

Syarat Kelayakan

SPM, Sijil Vokasional Malaysia

 

Info Gaji

Gaji dari RM1,377.00 – RM4,052.00

 

jawatan kosong juruteknik komputer

Iklan Jawatan Kosong Juruteknik Komputer

 

Cara Memohon Jawatan Kosong Juruteknik Komputer

Permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan borang yang boleh dimuat turun disini

Yang DiPertua,
Majlis Daerah Kuala Pilah
72009 Kuala Pilah,
Negeri Sembilan Darul Khusus.

Maklumat lanjut jawatan kosong Juruteknik Komputer Majlis Daerah Kuala Pilah boleh didapati disini.

Tarikh Tutup Permohonan ialah pada 6 Januari 2017

Submit a Comment

Tinggalkan Jawapan