Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta April 2018Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Jun 2018. Kami telah senaraikan jawatan mengikut bulan bagi memudahkan pencari kerja menyemak jawatan kosong yang ditawarkan. Sila LIKE & SHARE dengan rakan-rakan anda jika info kerja kosong 2018/2019 kami bermanfaat. Semoga kita semua mendapat pekerjaan. Terima kasih


No Comments

Jawatan Kosong Jabatan Perhutanan Negeri Perak Jun 2017

Jabatan Perhutanan Negeri Perak, dengan ini mempelawa warganegara Malaysia rakyat DYMM PADUKA SERI SULTAN PERAK DARUL RIDZUAN yang berkelayakan mengisi Jawatan Kosong Jabatan Perhutanan Negeri Perak Jun 2017. Hanya 1 jawatan ditawarkan buat masa ini iaitu Jawatan Penolong Jurutera Mekanikal atau Awam. Maklumat lanjut adalah seperti dibawah :

1. Penolong Jurutera (Mekanikal/Awam) Gred JA29
Jumlah Kekosonga : 2
Gaji Permulaan : RM 1,417.59
Kelayakan : Sijil dalam bidang kejuruteraan mekanikal / awam
Taraf jawatan : kontrak

Jawatan Kosong Jabatan Perhutanan Negeri Perak Jun 2017

Iklan Jawatan Kosong Jabatan Perhutanan Negeri Perak Jun 2017

 

Jabatan Perhutanan Negeri Perak

Pada asasnya, pentadbiran perhutanan telah diwujudkan di Negeri Perak Darul Ridzuan dalam tahun 1895, Struktur pentadbiran ini diperlengkapkan pada tahun 1895. Struktur pentadbiran ini diperlengkapkan pada tahun 1901 dengan diketuai oleh seorang Timbalan Pemelihara Hutan (Deputy Conservator of Forest). Pada tahun 1947, pentadbiran Jabatan Perhutanan Negeri Perak telah diperkemaskan lagi dengan penwujudan jawatan Pengarah Perhutanan Negeri. Struktur organisasi Jabatan Perhutanan Negeri Perak terbahagi kepada tiga (3) bahagian iaitu Bahagian Pentadbiran dan Kewangan; Bahagian Pembangunan Hutan dan Bahagian Operasi Hutan. Bagi melicinkan pentadbiran, Jabatan Perhutanan dibahagikan kepada lima(5) Daerah Pentadbiran Hutan yang setiap satunya diketuai oleh Pegawai Hutan Daerah (PHD). Di bawah setiap Pejabat Hutan Daerah ini pula terdapat beberapa Renj. Hutan.

Maklumat lanjut Jabatan Perhutanan Negeri Perak boleh didapati disini.

 

Cara Memohon Jawatan Kosong Jabatan Perhutanan Negeri Perak Jun 2017

Permohonan hendaklah menggunakan Borang Permohonan JPN 1/2017 yang boleh didapati secara PERCUMA di Kaunter Jabatan Perhutanan Negeri Perak (BahagianPentadbiran) atau muaturun disini.

PENGARAH
JABATAN PERHUTANAN NEGERI PERAK
PERSIARAN MERU UTAMA
BANDAR MERU RAYA
30020 IPOH
(u.p: Bahagian Pengurusan Sumber Manusia)

Tarikh Tutup Permohonan : 15 Jun 2017

 

Submit a Comment