Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta April 2018Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Jun 2018. Kami telah senaraikan jawatan mengikut bulan bagi memudahkan pencari kerja menyemak jawatan kosong yang ditawarkan. Sila LIKE & SHARE dengan rakan-rakan anda jika info kerja kosong 2018/2019 kami bermanfaat. Semoga kita semua mendapat pekerjaan. Terima kasih


No Comments

Jawatan Kosong Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang

Warganegara Malaysia yang berkelayakan dipelawa untuk mengisi Jawatan Kosong Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang. Senarai jawatan kosong yang ditawarkan kali ini adalah untuk kelayakan SRP/PMR/PT3 sahaja. Jumlah 4 jawatan dengan bilangan kekosongan seramai 18. Maklumat penuh jawatan adalah seperti berikut :

1. Pembantu Kemahiran Gred H19
Kelayakan :SRP/PMR/PT3
Kekosongan : 9

2. Pembantu Syariah Gred LS19
Kelayakan :SRP/PMR/PT3
Kekosongan : 1

3. Pembantu Setiausaha Pejabat Gred N19
Kelayakan :SRP/PMR/PT3
Kekosongan : 3

4. Pengawal Keselamatan Gred KP11
Kelayakan :SRP/PMR/PT3
Kekosongan : 5

Jawatan Kosong Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang

Iklan Jawatan Kosong Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang

 

Kerajaan Negeri Pulau Pinang

Negeri Pulau Pinang juga merupakan negeri majoriti penduduk Cina di Malaysia. Di sini juga menjadi Chinatown utama negara Malaysia. Larian Jambatan Pulau Pinang juga dianjurkan setiap tahun di Pulau Pinang ini. Perjalanannya ialah bolak-balik di atas jambatan jam bermula awal pagi. Jambatan Pulau Pinang juga ialah lambang negara Malaysia selain Petronas Twin Tower.

Nama pulau Pulau Pinang ini diambil daripada nama pokok pinang (areca catechu). Ia juga dipanggil Tanjung Bidara sebelum dikenali Pulau Pinang. Terdapat banyak pantai terletak di Pulau Pinang. Pulau Pinang mempunyai KDNK per kapita yang kedua tertinggi, iaitu RM 33456 pada tahun 2010 di Malaysia selepas Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, iaitu RM 55951.

Maklumat lanjut Kerajaan Negeri Pulau Pinang boleh didapati disini.

 

Cara Memohon Jawatan Kosong Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang

Permohonan Jawatan Kosong Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang Jun 2017 perlu dilakukan secara online melalui portal pekerjaan SPA http://www.spa.gov.my/

Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang
Bahagian Pengurusan Sumber Manusia,
Paras 45, KOMTAR 10503, Pulau Pinang

Tarikh Tutup Permohonan : 11 Jun 2017

Submit a Comment