Scroll to top

Top


Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Oktober 2017Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta Oktober 2017. Kami telah senaraikan jawatan mengikut bulan bagi memudahkan pencari kerja menyemak jawatan kosong yang ditawarkan. Sila LIKE & SHARE dengan rakan-rakan anda jika info kerja kosong 2017/2018 kami bermanfaat. Semoga kita semua mendapat pekerjaan. Terima kasih


No Comments

Job Vacancies Jabatan Akauntan Negara Malaysia – 21 Februari 2014

Permohonan-permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi mengisi jawatan kosong di Jabatan Akauntan Negara Malaysia seperti berikut (Klik untuk malumat lanjut) :
Pegawai Penerangan Gred S41
Penolong Pegawai Penerangan Gred S27

 

jawatan kosong di jabatan akauntan negara

 

Jabatan Akauntan Negara Malaysia (JANM) telah diwujudkan dengan jawatan Akauntan Negara Malaysia di bawah Kementerian Kewangan sebelum Malaysia mencapai kemerdekaan. Sejak beberapa dekad yang lalu, peranan dan fungsi JANM telah mengalami beberapa perubahan selaras dengan perkembangan sektor awam. Pada masa ini, JANM terdiri daripada 8 bahagian iaitu :

  1. Bahagian Pembangunan Perakaunan & Pengurusan ( BPPP)
  2. Bahagian Pengurusan Operasi Pejabat Perakaunan ( BPOPP )
  3. Bahagian Perkhidmatan Operasi Pusat Dan Agensi (BPOPA)
  4. Bahagian Pengurusan Teknologi Maklumat ( BPTM )
  5. Bahagian Pengurusan Amanah Dan Sekuriti (BPAS)
  6. Bahagian Pengurusan Audit Dalam (BPAD)
  7. Pejabat Projek Perintis Aplikasi Kerajaan Elektronik (EG-AG)
  8. Institut Perakaunan Negara ( IPN )

 

Cara Memohon

Permohonan hendaklah dibuat melalui borang ANM(T)81/10/2/10/3 yang boleh didapati di sini. Semua maklumat yang diisi dalam borang hendaklah ditulis dengan jelas dan terang dengan HURUF BESAR. Semua permohonan hendaklah disertakan dengan sekeping gambar berukuran
pasport, salinan kad pengenalan, salinan sijil kelahiran, salinan sijil keputusan peperiksaan dan sijil lain yang berkaitan. Permohonan yang telah lengkap diisi berserta salinan sijil berkaitan boleh dikemukakan melalui emel kepada [email protected] atau [email protected] atau melalui pos ke alamat berikut :

Jabatan Akauntan Negara Malaysia
Bahagian Pembangunan Perakaunan dan Pengurusan
Aras 7, Kompleks Kementerian Kewangan
No. 1, Persiaran Perdana, Precint 2,
62594 PUTRAJAYA
(u.p: Puan Ruzinah Binti Rukun)

Sebarang pertanyaan lanjut, sila hubungi pegawai di talian 03-8882 1181 atau melalui emel [email protected] Maklumat lanjut jawatan Jabatan Akauntan Negara boleh didapati disini.

Tarikh Tutup Permohonan : 21 Februari 2014

Submit a Comment